Mezei Noémi

Rólam

2014 óta dolgozom párokkal és családokkal, rendszerszemléletű megközelítésben. Ez azt jelenti, hogy a hozzám forduló személy problémáját a családi ill. közeli társas kapcsolatai tükrében értelmezem, különös figyelmet fordítva a származásbeli ill. aktuális család működésének megértésére ill. annak felismerésére, hogy ezek a családon belül szerzett tapasztalatok hogyan befolyásolják a személy viselkedését. Odafordulással és elfogadással támogatom kliensemet a közös úton. Közvetlen, nyílt légkört teremtve segítek neki abban, hogy felfedezze saját erőforrásait, megtalálja a magában rejlő belső erőt, mely segítségével kiegyensúlyozott életet élhet. Közel állnak hozzám a művészetterápiás módszerek, a megoldásközpontú és az érzelemfókuszú terápia.

Hiszek abban, hogy a családon belüli kölcsönös megértés, az érzelmi támogatás erősítése, valamint az őszinte, nyílt kommunikáció növeli az egyén kompetenciaérzetét és ez alapja elégedettségének. Ennek birtokában biztonságosan igazodik el a környezeti- ill. interperszonális kihívások útvesztőiben. Minden közös munka számomra is egy tanulás, mely során együtt kerülünk közelebb célunkhoz, a színfalak mögötti tudattalan mintázatok megértéséhez.

Magánemberként háromgyerekes anya vagyok és feleség, akinek fontos a kölcsönös elfogadás, az őszinteség, a bizalom, a mély emberi kapcsolatok, a humor.

Tiszteletben tartom kliensem vallási, kulturális meggyőződését. Munkámat szakmai szupervízió mellett végzem, a pszichológus etika és titoktartás szabályait figyelembe véve. Tagja vagyok a Magyar Családterápiás Egyesületnek.

Tanulmányok


2021-
Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakpszichológus jelölt (SZTE ÁOK)
2020
Okl. Rajzvizsgálati Szakértő (Rajzelemzési Intézet)
2009-2015
Családterapeuta (MCSE)
1996-2001
Okl. Pszichológus (ELTE)

Amiben segíthetek

– párkapcsolati elakadások, családi konfliktusok
– önismeret, saját érzések felfedezése
– szülő-gyerek kapcsolati problémák
– társfüggőség
– bántalmazás
– örökbefogadás
– LMBTQ
– beteg gyermek a családban

Tapasztalat

2021–
Pszichoszomatikus Ambulancia
2020–
Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért
2020-2021  
Soulwell Pszichológiai Magánrendelő        
2014-2021                  
HNJ Alapítvány, Sorsfordító Műhely
2001-2020        
VNU, Sanoma, Central Médiacsoport – kutató, elemző (fókuszcsoport, mélyinterjú, kérdőív, brainstorming, Tobii szemkamerás vizsgálat, célcsoport elemzés, memetika)

Előadások

Pszichoterápia konferencia, 2021, Online: Megbocsájtani a megbocsájthatatlant
34. MCSE Vándorgyűlés workshop, 2021, Online: A szexuális igények jogosultsága az elköteleződött párkapcsolatokban
33. MCSE Vándorgyűlés workshop, 2019, Sopron: A hűség szégyene és a hűtlenség szégyentelensége
32. MCSE Vándorgyűlés workshop, 2018, Szeged: Érzelem, érzékiség és szexualitás az érett párkapcsolatban
30. MCSE Vándorgyűlés workshop, 2016, Pécs: Bizalom

V. Gyógyszerkommunikációs Konferencia, 2019, Budapest: 50 felett is aktívan https://sales.centralmediacsoport.hu/v-gyogyszerkommunikacios-konferencia-prezentaciok/ 
Gasztrokonferencia, 2019, Budapest: Az okos sampling https://sales.centralmediacsoport.hu/hirek/rendezveny-hirek/az-vagy-akit-megeszel-veganok-vs-husevok-azaz-2019-es-trendek-a-gasztro-vilagaban/
Kreatív Konferencia, 2003, Budapest: Vásárlói döntések, szemkamerás kutatás

%d bloggers like this: