Lelki kapcsolatok

Mindannyiunk életében vízválasztó a pillanat, amikor megszületik bennünk az igény a minőségi kapcsolatépítésre. Amikor nem az hajt, hogy a másiknak megfeleljünk, hogy ennek kedve szerint cselekedjünk, elvárásainak eleget tegyünk, a kapcsolat vélt hozadéka reményében alárendelődjünk.

Meghatározó élmény megtapasztalni, ha a magunk örömére nyitunk a másik felé, remélve a kölcsönös viszonyulást. Amikor megengedjük önmagunknak, hogy esetlenségünkkel, hibáinkkal együtt vállaljuk magunkat a másik előtt. Amikor nem kell alakoskodnunk, fárasztó játszmákat végigfuttatnunk, minden energiánkat egy látszatkapcsolat fenntartására fordítanunk. Amikor elég, ha ott van körülöttünk az a néhány ember, akiknek épp elég jók vagyunk.

Egy ilyen kapcsolat hozadéka a végtelen szabadság-érzés, a tiszta kommunikáció és a nyílt érzelemáramlás. Bátorság kell hozzá és lelki közelség. Hit abban, hogy a szeretetre és bizalomra való képesség bennünk van, erre vonatkozó szükségeltünket nem kell aprópénzre váltanunk, alárendelődésünkkel a vágyott szeretetet megvásárolnunk. Ez a hit adja a teljesség átélését, önmagunk méltó felvállalását, a lélek szabadságát.

Fotó: Foter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: