Szabadság

Szeretjük azt gondolni, hogy kezünkben tartjuk a kontrollt és a dolgok a befolyásunk alatt állnak. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk alábecsülni az apró történések jelentőségét. Pedig ki ne tudna példát hozni arra a saját életéből, amikor egy váratlan, jelentéktelennek tűnő dolog megváltoztatta a helyzet kimenetelét?

Sorsdöntő lelki események múlnak apró dolgokon és a mögöttük rejlő felismeréseken. Persze van, hogy csak évek, évtizedek múltán jövünk rá, hogy minek volt tulajdonítható a változás, mely átírta életünket. Aki kevésbé éber, ekkor sem.

Van, hogy úgy élünk le egy emberéletet, hogy nem jövünk rá a bennünk lévő fájdalom okára. Hurcoljuk magunkkal az érzést, beteríti a hétköznapokat, majd lassan ismerőssé válik és csendes társunk lesz az úton. Néha erőfeszítést teszünk, hogy visszafejtsük, miért is szegődött mellénk, de jellemzően lomha az érdeklődés, feladjuk.
Aztán egy váratlan pillanatban elejtett mondat rivaldafénybe helyezheti a kérdést. Hirtelen a napnál is világosabbá válik az ok-okozati összefüggés, és ahogy lehull a lepel, csökken a fájdalom. Felemelő érzés megtapasztalni a változást, kiszabadulni elménk fogságából és megélni a szabadságot.

Vajon milyen hatása lesz ennek a folyamatnak a későbbi életedre?
Milyen érzés újra közel kerülni önmagadhoz?

Foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: